Themabijeenkomst 'Duurzaam Ondernemen voor MKB-ondernemers', 10 oktober Dag van de Duurzaamheid

Gepost 17/09/2013


Kasteel Keukenhof in Lisse dient als sfeervolle locatie voor de Themabijeenkomst ‘Duurzaam Ondernemen voor MKB-ondernemers’. Ondernemersplatform MeerBusiness, Greenway Consultancy en Kasteel Keukenhof organiseren dit duurzame evenement voor MKB-ondernemers in de regio Zuid-Holland Noord en Haarlemmermeer-Zuid.

Niet alleen de thema’s die aan de orde komen zijn duurzaam, maar ook de drankjes en catering. Biologische wijnen, verse fruitdranken en authentieke op duurzame wijze bereide Romeinse gerechten laten de deelnemers kennis maken met traditie en authentieke smaken.

Een middag vol met inspirerende en concrete thema’s hoe u als MKB-ondernemer een start kunt maken met verduurzaming van uw bedrijfsvoering.

Themabijeenkomst Duurzaam Ondernemen voor MKB-ondernemers

 

Datum:              Donderdag 10 oktober 2013

Tijd:                     Ontvangst vanaf 15.30 uur. Start programma om 16.00 uur. Netwerkborrel met duurzame en historische Romeinse gerechten tot 21:00 uur

Locatie:              Kasteel Keukenhof, Grote Salon van het Koetshuis, te Lisse

Doelgroep:        MKB-ondernemers die beseffen dat investeren in een duurzame bedrijfsvoering zakelijke kansen biedt en maatschappelijk en economisch nodig is

Kosten:               € 15,00 (incl. BTW, netwerkborrel & gerechten) contant te voldoen bij binnenkomst.

 

Donderdag 10 oktober 2013, de Dag van de Duurzaamheid, organiseren MeerBusiness, Greenway Consultancy en Kasteel Keukenhof speciaal voor MKB-ondernemers in de regio Zuid-Holland Noord / Haarlemmermeer-Zuid een duurzaamheid evenement onder de titel:

 

Duurzaam Ondernemen: Waarom interessant en wat levert het mij op?

 

Aan de hand van een aantal themapresentaties krijgt u inzicht in wat verduurzaming van uw bedrijfsvoering praktisch betekent en concreet kan opleveren. Prof. dr. M.C.E. van Dam-Mieras (Rietje), hoogleraar duurzame ontwikkeling & onderwijsvernieuwing aan de Universiteit Leiden en actief in diverse advies- en bestuursfuncties, werkt het ‘containerbegrip’ duurzaamheid voor u uit.

Thema’s die aan de orde komen zijn:

a)    Duurzame Mobiliteit: Milieubewuste invulling en verduurzaming van uw mobiliteit. Schoon, veilig en duurzaam wegvervoer

b)   Duurzame Energie:  Hoe kunt u zowel kosten besparen als duurzaam uw energiebehoefte invullen. Welke producten en diensten zijn hiervoor beschikbaar en hoe realiseert u dit concreet?

c)    Duurzaam Ondernemen: De meerwaarde van een duurzame bedrijfsvoering voor zowel uw bedrijf, klanten en leveranciers als voor de omgeving waar uw bedrijf gevestigd is

d)  Financiering van duurzame investeringen: Welke fiscaal aantrekkelijke financiering mogelijkheden en subsidies zijn beschikbaar voor duurzame investeringen?

e)    Starten met Duurzaamheid: U wilt een begin maken met verduurzaming van uw bedrijfsvoering. Hoe pak ik dit aan, waarmee te beginnen en wat levert het mij concreet op?

f)     Concrete voorbeelden: Hoe werkt een visie  en strategie op duurzaamheid in de praktijk uit?

 

De bijeenkomst wordt afgesloten met een netwerkborrel, een historisch Romeins voeding buffet en een informatiemarkt verzorgd door sponsoren en presentatoren.

Meld u snel aan via de website van MeerBusiness: www.dbmeerbusiness.nl, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt tot 110 deelnemers.

Deze bijeenkomst is mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren: Kasteel Keukenhof, KroonTechniek & Meerlanden.

Meer informatie over De Dag van de Duurzaamheid: www.dagvandeduurzaamheid.nl.